Luontoliikkujat-retki Seitsemisen kansallispuistoonAika: 29.8.2020 klo 09:00 - 19:00
Paikka: Ikaalinen

Allergia-, iho- ja astmaliitto järjestää Suomen luonnon päivänä la 29.8.20 retkitapahtumia kansallispuistoissa. Keski-Suomen yhdistys tekee bussiretken Seitsemisen kansallispuistoon Ikaalisiin. 

Aikataulu:

Klo 9 Lähtö Jyväskylästä Harjun tilausajolaiturista

Klo 12-16 Retkeilytapahtuma kansallispuistossa

Klo 19 Takaisin Jyväskylässä

Matkalla pieni pysähdys mennen tullen. Omat eväät mukaan.

Tapahtuma on maksuton, mutta bussimatkasta peritään korvaus. Matkalle ja tapahtumaan ovat tervetulleita muutkin kuin jäsenet.

Matkan hinta ja ilmoittautumisohjeet tarkentuvat elokuun alussa. Retki järjestetään, jos koronapandemian rajoitukset eivät estä kokoontumisia. 

Tapahtumassa on tarjolla eri pituisia reittivaihtoehtoja kaiken tasoisille retkeijöille ja koko perheelle.

Seitsemisen kansallispuisto sijaitsee Ikaalisen ja Ylöjärven alueella. Seitsemisessä humisevat eteläisen Suomenselän vanhat ylväät metsät. Pitkospuupolut johdattavat tutustumaan niin harjumaisemaan kuin suoluonnon kauneuteen. Haukilammin äärellä on hyvä pysähtyä nauttimaan omia eväitä. Lisäksi reitin varrella sijaitsevalla Koveron perinnetilalla on mahdollisuus tehdä aikamatka entisajan torpparielämään.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Allergia-, iho- ja astmaliitto ja luontoliikkujat-hanke. Mukana luontotietoutta tuomassa ja osaavina oppaina toimivat Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutin työntekijät.

Lisätietoa tapahtumasta liiton Luontoliikkujat-nettisivulla.