Luontoliikkujat-retki Seitsemisen kansallispuistoonAika: 29.8.2020 klo 09:00 - 19:00
Paikka: Ikaalinen

Allergia-, iho- ja astmaliitto järjestää Suomen luonnon päivänä la 29.8.20 retkitapahtumia kansallispuistoissa. Keski-Suomen yhdistys tekee bussiretken Seitsemisen kansallispuistoon Ikaalisiin. 

Aikataulu:

Klo 9 Lähtö Jyväskylästä Harjukadun tilausajolaiturista

Klo 10.30 mahdollisuus lounastaa Virroilla Kitusen kievarissa

Klo 12-16 retkeilytapahtuma kansallispuistossa

Klo 19 takaisin Jyväskylässä

Menomatkalla pysähdymme lounastamaan Virroilla Kitusen kievariin klo 10.30. Lisätietoja www.kitusenkievari.fi. Vaihtoehtoisesti voi nauttia omia eväitä.

Tapahtuma on maksuton, mutta bussimatkasta peritään 15 e/ perhe. Maksu käteisellä linja-autossa. Matkalle ja tapahtumaan ovat tervetulleita muutkin kuin jäsenet.

Tapahtumassa on tarjolla eri pituisia reittivaihtoehtoja kaiken tasoisille retkeilijöille ja koko perheelle.

Pikaiset ilmoittautumiset viimeistään pe 14.8. yhdistyksen sähköpostiin yhdistys@keskisuomenallergia.com. Jos aiot lounastaa Kitusen kievarissa, ilmoitathan samalla mahdolliset erityisruokavaliosi.

Seitsemisen kansallispuisto sijaitsee Ikaalisen ja Ylöjärven alueella. Seitsemisessä humisevat eteläisen Suomenselän vanhat ylväät metsät. Pitkospuupolut johdattavat tutustumaan niin harjumaisemaan kuin suoluonnon kauneuteen. Haukilammin äärellä on hyvä pysähtyä nauttimaan omia eväitä. Lisäksi reitin varrella sijaitsevalla Koveron perinnetilalla on mahdollisuus tehdä aikamatka entisajan torpparielämään.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Allergia-, iho- ja astmaliitto ja luontoliikkujat-hanke. Mukana luontotietoutta tuomassa ja osaavina oppaina toimivat Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutin työntekijät.

Lisätietoa tapahtumasta liiton Luontoliikkujat-nettisivulla.