Neuvonta

 Keski-Suomen Allergia- ja Astmayhdistyksen toimisto ja allergianeuvonta palvelevat maanantaisin ja tiistaisin klo 10-14 ja torstaisin klo 12-17. Sopimuksen mukaan palvelemme myös muina aikoina. Muutokset ovat mahdollisia. Toimimme viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti.

Valtakunnallinen liiton allergia- ja astmaneuvonta on käytössäsi. Liiton nettisivuilla on paljon tietoa mm. koronaan liittyen ja verkkovertaistreffejä järjestetään useille kohderyhmille. Facebookiin kirjautuneet voivat liittyä vertaisryhmiin ja tutustua tietoiskuihin ja videoihin.

Yhdistyksen toimisto muutti 5.3.2020 uusiin viihtyisiin tiloihin Vapaudenkadulle.
Kosmetiikan allergiapartaali on sinulle, jolla on todettu allergia jollekin kosmetiikan ainesosalle tai olet kiinnostunut saamaan lisätietoa kosmetiikka-allergioista.
Erimenu-palvelusta erityisruokavaliota noudattavat voivat hakea helposti omaan ruokavalioon sopivia ruokaohjeita.

 

Valtakunnallinen neuvonta

 

Allergia- iho- ja astmaliitolla ja joillakin paikallisyhdistyksillä on valtakunnallista neuvontaa. 

  • Allergia- ja astmaneuvonta. Terveydenhuollon ammattilaiset vastaavat kysymyksiin puhelimitse tai sähköpostitse.
  • Ihoneuvonta. Ihon ja ihosairauksien hoitoon liittyviin kysymyksiin vastaa erikoissairaanhoitaja.
  • Sosiaaliturvaneuvonta. Neuvontanumerosta saa neuvoja kysymyksiin koskien yhteiskunnan tarjoamia tukia ja palveluja.
  • Iho- ja kosmetiikkaneuvonta. Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen farmaseutti-kosmetologi vastaa kosmetiikka-allergioihin ja ihonhoitoon liittyviin kysymyksiin ja ylläpitää kosmetiikan allergiaportaalia. Kosmetiikan allergiaportaalissa voit laatia listan itsellesi sopivista kosmetiikkatuotteista. 
  • Ruoka-allergianeuvonta​ ja Erimenu-nettipalvelu. Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys ylläpitää neuvontapalvelun lisäksi Erimenu-palvelua.
  • Kemikaalineuvonta. Neuvontanumerosta saa neuvoja kemikaaleihin ja kemikaalien terveysvaikutuksiin liittyvissä asioissa.

Valtakunnallisen neuvonnan yhteystiedot löydät Allergia- iho- ja astmaliiton sivuilta.