Vertaistoiminta

Kuva:Shutterstock

Kevään 2021 vertaisryhmien tapaamisista on toistaiseksi päätetty, että emme järjestä niitä toimistolla. Jos vertaiskävelyille ulkona löytyy vetäjiä, voidaan niitä järjestää sään salliessa. Järjestämme myös vertaistreffejä verkossa.             ——  Muutokset ovat mahdollisia. Toimimme viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti.

 

VERTAISTUKEA LAPSIPERHEILLE

Hei yhdistyksen lapsiperheet!

Yhdistyksellä on oma Facebook-ryhmä Lapsiperheet Keski-Suomen Allergiayhdistys. Tule mukaan keskusteluun!

Terveisin ryhmän vetäjä Krista


 

HARMAAT PANTTERIT - keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille astmaa sairastaville

Haluatko elää täyttä elämää astmasta huolimatta? Kaipaatko tukea ja keskusteluseuraa? Haluatko jakaa kokemuksiasi arjesta ja sairaudesta? Virkistytäänkö yhdessä?

Kevään 2021 ohjelmaa suunnitellaan ja päivitetään voimassa olevien viranomaisohjeiden mukaan. 

IKÄÄNTYVIEN ASTMAA SAIRASTAVIEN VERTAISTREFFIT

verkossa tiistaina 11.5.2021 klo 18-19.

Tavataan etänä Teamsissa! Voit tulla mukaan mistä päin Suomea vain.

Ilmoittaudu etukäteen yhdistys@keskisuomenallergia.com  ja saat osallistumislinkin sähköpostiisi ennen treffejä. Voit liittyä mukaan tietokoneella tai puhelimella, jossa on kamera ja mikrofoni.

_____________________________________________________________________

 

AIKUISTEN ATOOPPISTA IHOTTUMAA SAIRASTAVIEN RYHMÄ (Kihnutuskerho)

Tule mukaan "kihnutuskerhoon" jakamaan ihottuman, astman ja allergioiden aiheuttamia murheita ja kertomaan muillekin omia selviytymisvinkkejäsi.

Kevään 2021 kokoontumiset joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina: 

Seuraava kokoontuminen tiistaina 4.5. maailman astmapäivänä: Kampuskävely Jyväskylän yliopiston pääkampusalueella.  Kokoontuminen Lounaispuiston grillikioskin luona, Seminaarinkatu klo 15.00. Kävelyn kesto n. 1-1.5. h. Ulkoilua, leppoisaa kävelyä, kulttuuria ja historian havinaa kulttuuriluotsin ohjaamana.

 

Keski-Suomen Allergia- ja Astmayhdistys on pystyttänyt Jyväskylän Harjulle Voihan astma! -rastipolun. Rastirata sisältää lähdön ja maalin lisäksi 12 tehtävärastia. Rastiradan lähtöpiste löytyy Harjun portaiden (Neron portaiden) alkupäästä Yliopistonkadun puolelta.  Rastit sijaitsevat tasaisin välein ulkoilupolun varrella ja suuntaavat kohti urheilustadionia. Tehtäväpolku on pituudeltaan noin kilometrin. Rastit kuljettavissa huhtikuun loppuun saakka. Lisätietoa rastipolusta kotisivujen uutisista.

Ryhmän vetäjänä toimii Elina Hiekkataipale, elina.hiekkataipale(at)pp.inet.fi.

 

______________________________________________vv_______________________

TUOKSUYLIHERKKIEN VERTAISTREFFIT verkossa 

Pyrimme järjestämään uudelleen vertaistapaamisen verkossa, jonka tarkoituksena on mahdollistaa keskustelua erilaisten tuoksujen, hajujen ja muiden arkiympäristöstä tulevien ärsykkeiden kanssa elämisen kanssa. Meistä hyvin monelle nämä tuoksut ja hajut vaikeuttavat arkea ja pahentavat muita oireita.

Ilmoitamme täällä kotisivuilla, kun seuraava tapaaminen on tulossa.


 

ALLERGIAA JA ASTMAA SAIRASTAVIEN AIKUISTEN RYHMÄ ÄÄNEKOSKELLA

Astmaa sairastavien keskusteluryhmä Äänekoskella pitää taukoa. 

Lisätietoja:

Kokemustoimija Merja Paananen, p. 050 581 7350 tai merja.paananen(at)kolumbus.fi. 


 

MUITA RYHMIÄ TARPEEN MUKAAN

Jyväskylän Tourutuvalla kokoontunut Alligaattorit-ryhmä on nyt tauolla. Järjestämme kausittain 1-2 lapsiperheille suunnattua iltaa eri allergiateemoilla. Toimintaa suunnitellaan pitkin vuotta. Kerro toiveesi! Seuraa ilmoitteluamme kotisivuillamme ja facebookissa. Jäsenille lähetämme myös uutiskirjeitä sähköpostitse.

Jämsässä, Keuruulla, Petäjävedellä, Saarijärvellä ja Viitasaarella ei tällä hetkellä ole aktiivisia vertaisryhmiä. Toiminta aloitetaan mikäli paikkakunnalta löytyy ryhmälle vastuuhenkilö. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä yhdistyksen toimistolle!


 

KOKEMUSTOIMIJAT YHDISTYKSESSÄ

Anna Sarkkinen

Olen 38-vuotias kokemustoimija. Pyöritän arkeani töissä, kotona ja harrastuksissani yhdessä allergioiden, astman, atopian ja anafylaksiavaaran kanssa. Erityisesti kokemustoimijana haluan keskittyä allergioiden ja atoopikon maailmaan.

Olen valmis kertomaan omasta arjestani ja miltä anafylaksia tuntuu. Ruokailualan ammattilaiset ovat kiinnostuneet, kuinka meitä vakavasti allergisia kannattaa kohdella. Allergisten ja atooppisten lasten vanhempia voi kiinnostaa kokemukseni aikuisen näkökulmasta. Jos haluat kuulla tarinani ja saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin, ota yhteyttä anna.sarkkinen@gmail.com.