Neuvonta

Yhdistyksen allergianeuvonta vastaa puhelimitse tai sähköpostitse kysymyksiin toimiston aukioloaikoina (ma - to).  Tapaamiset toimistolla on sovittava etukäteen.

Puhelin 040 728 0394 

Sähköposti: yhdistys@keskisuomenallergia.com

Valtakunnallinen liiton allergia-, iho- ja astmaneuvonta on myös käytössäsi. Liiton nettisivuilla on paljon tietoa ja verkkovertaistreffejä järjestetään useille kohderyhmille. Facebookiin kirjautuneet voivat liittyä vertaisryhmiin ja tutustua tietoiskuihin ja videoihin.

Yhdistyksen toimisto sijaitsee Vapaudenkadulla lähellä Jyväskylän pääkirjastoa.

Valtakunnallinen neuvonta

Allergia- iho- ja astmaliitolla ja joillakin paikallisyhdistyksillä on valtakunnallista neuvontaa. 

  • Allergia-, iho- ja astmaneuvonta. Terveydenhuollon ammattilaiset vastaavat kysymyksiin puhelimitse tai sähköpostitse.
  • Sosiaaliturvaneuvonta. Neuvontanumerosta saa neuvoja kysymyksiin koskien yhteiskunnan tarjoamia tukia ja palveluja.
  • Kemikaalineuvonta. Kemikaaliasiantuntija, kemisti ja kemian lehtori Lyydia Majuri vastaa kysymyksiin kodin kemikaaleista.
  • Iho-ja kosmetiikkaneuvonta. Maksuttomasta iho- ja kosmetiikkaneuvonnasta voit kysyä kosmetiikka-allergioista ja ihonhoitoon liittyvistä asioista. Helsingin allergia- ja astmayhdistyksen iho- ja kosmetiikkaneuvonta palvelee valtakunnallisesti. Helsingin allergia- ja astmayhdistys ylläpitää myös kosmetiikan allergiaportaalia. Portaalista saat haettua kosmetiikkasarjojen tuotetietoja itsellesi sopivien tuotteiden löytämiseksi. 
  • Ruoka-allergianeuvonta​ ja Erimenu-nettipalvelu. Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys ylläpitää neuvontapalvelun lisäksi Erimenu-palvelua.
  • Siitepöly- ja ympäristöneuvonta. Siitepölyihin ja muuhun luontoon, elinympäristöömme ja allergiaterveyteen liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutin asiantuntijoiden puoleen. 

Valtakunnallisen neuvonnan yhteystiedot ja neuvonta-ajat löydät Allergia- iho- ja astmaliiton sivuilta.


Kosmetiikan allergiapartaali on sinulle, jolla on todettu allergia jollekin kosmetiikan ainesosalle tai olet kiinnostunut saamaan lisätietoa kosmetiikka-allergioista.
Erimenu-palvelusta erityisruokavaliota noudattavat voivat hakea helposti omaan ruokavalioon sopivia ruokaohjeita.