Vertaistoiminta

 

HARMAAT PANTTERIT - keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille astmaa sairastaville

Haluatko elää täyttä elämää astmasta huolimatta? Kaipaatko tukea ja keskusteluseuraa? Haluatko jakaa kokemuksiasi arjesta ja sairaudesta? Virkistytäänkö yhdessä?

Tervetuloa mukaan astmaa sairastavien kohtaamispaikkaan yhdistyksen toimistolle, Opistokuja 6-8 C.

Kokoontumiset kuukauden toisena tiistaina klo 15-17 (ellei toisin ilmoiteta esim. luennon tai virkistysmatkan vuoksi).

Syksyllä 2019:

10.9. Astmalääkkeiden otto ja astman omahoito. Vieraana hengityshoitaja Riitta Ikonen.

8.10. Muistiterveyden edistäminen ja muistitehtäviä. Vieraana Keski-Suomen Muistiyhdistys.

12.11. Jouluaskartelua

10.12. Tapaaminen jouluisissa merkeissä. Ota mukaan pikkupaketti!

 


AIKUISTEN ATOOPPISTA IHOTTUMAA SAIRASTAVIEN RYHMÄ (Kihnutuskerho)

Kokoontumiset kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 18-20 yhdistyksen toimistolla, Opistokuja 6-8 C (ellei ohjelmassa toisin mainita).

Ryhmän vetäjänä toimii Elina Hiekkataipale, elina.hiekkataipale(at)pp.inet.fi.

Tule mukaan "kihnutuskerhoon" jakamaan ihottuman, astman ja allergioiden aiheuttamia murheita ja kertomaan muillekin omia selviytymisvinkkejäsi.

Syksyllä 2019:

3.9. Porinat

1.10. Tutustuminen hajusteettomaan parturi-kampaamo Mirannaan, Tellervonkatu 14, Jyväskylä. Atooppiselle iholle soveltuvien hiustenhoitotuotteiden esittelyä, pientä tarjoilua.

5.11. Enjo-ympäristösiivoustuotteiden esittely.

3.12. Pikkujoulut.

 


ALLERGIAA JA ASTMAA SAIRASTAVIEN AIKUISTEN RYHMÄ ÄÄNEKOSKELLA

Uusi vertaisryhmä aloitti toimintansa syksyllä 2018 Äänekoskella. Ryhmän iltoihin ovat tervetulleita kaikki allergiaa ja astmaa sairastavat tai henkilöt, joiden lähipiirissä on tällainen henkilö. Keskustellaan, kuunnellaan, saadaan vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta. Toisinaan voidaan kutsua iltaan asiantuntijoita kertomaan toivotusta aiheesta. Voit tulla mukaan milloin vain.

Kokoontumiset Äänekosken kaupungintalossa kuukauden 1. tiistaina klo 18.00. Kokoontumisista ilmoitetaan Sisiksen ja Pikkukaupunkilaisen seurapalstoilla.

Lisätietoja:

Liisa Parkkonen, p. 040 507 3765 tai liisaparkkonen7(at)gmail.com

Merja Paananen, p. 050 581 7350 tai merja.paananen(at)kolumbus.fi.

Liisa Parkkonen on yhdistyksen yhdyshenkilö Äänekoskella ja Merja Paananen on kokemustoimija.

 


MUITA RYHMIÄ TARPEEN MUKAAN

Jyväskylän Tourutuvalla kokoontunut Alligaattorit-ryhmä on nyt tauolla. Järjestämme kausittain 1-2 lapsiperheille suunnattua iltaa eri allergiateemoilla. Toimintaa suunnitellaan pitkin vuotta. Kerro toiveesi! Seuraa ilmoitteluamme kotisivuillamme ja facebookissa. Jäsenille lähetämme myös uutiskirjeitä sähköpostitse.

Jämsässä, Keuruulla, Petäjävedellä, Saarijärvellä ja Viitasaarella ei tällä hetkellä ole aktiivisia vertaisryhmiä. Toiminta aloitetaan mikäli paikkakunnalta löytyy ryhmälle vastuuhenkilö. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä yhdistyksen toimistolle!

 

KOKEMUSTOIMIJAT YHDISTYKSESSÄ

Tuuli Lääperi

Olen 64-vuotias eläkeläinen. Sairastan vaikeaa astmaa ja erilaiset allergiat ja iho-oireet ovat minulle tuttuja. Astma vaikuttaa päivittäin arkielämääni monella tavalla. Ilman laatu, siitepölyt, tuoksut, eläimet, infektiot jne. aiheuttavat astmaoireiden pahenemisen. Hyvä ja oikea-aikainen lääkitys ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen on tärkeää.

Kokemustoimijana olen valmis kertomaan omia kokemuksiani ja tuntemuksiani allergioiden ja astman kanssa elämisestä niin opiskelijoille ja kuin alan ammattilaisille. Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostillla tuulilaaperi@gmail.com

 

Anna Sarkkinen

Olen 37-vuotias kokemustoimija. Pyöritän arkeani töissä, kotona ja harrastuksissani yhdessä allergioiden, astman, atopian ja anafylaksiavaaran kanssa. Erityisesti kokemustoimijana haluan keskittyä allergioiden ja atoopikon maailmaan.

Olen valmis kertomaan omasta arjestani ja miltä anafylaksia tuntuu. Ruokailualan ammattilaiset ovat kiinnostuneet, kuinka meitä vakavasti allergisia kannattaa kohdella. Allergisten ja atooppisten lasten vanhempia voi kiinnostaa kokemukseni aikuisen näkökulmasta. Jos haluat kuulla tarinani ja saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin, ota yhteyttä anna.sarkkinen@gmail.com