Vertaistoiminta


VERTAISTUKEA LAPSIPERHEILLE

Hei yhdistyksen lapsiperheet! Yhdistyksellä on oma Facebook-ryhmä Lapsiperheet Keski-Suomen Allergiayhdistys. Tule mukaan keskusteluun! Terveisin ryhmän vetäjä Krista

KOULUIKÄISTEN LIIKUNNALLINEN KEVÄT 2023

Kevätkauden 2023 järjestämme Jyväskylässä kouluikäisille mukavia, rentoja ja maksuttomia liikunnallisia tapahtumia ja lajikokeiluja. Lue lisää Tapahtumat -sivulta ja tule mukaaan! Joihinkin tapahtumiin on etukäteen ilmoittautuminen, osaan ei. 


HARMAAT PANTTERIT - keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille astmaa sairastaville

Haluatko elää täyttä elämää astmasta huolimatta? Kaipaatko tukea ja keskusteluseuraa? Haluatko jakaa kokemuksiasi arjesta ja sairaudesta? Virkistytäänkö yhdessä?

Tervetuloa mukaan astmaa sairastavien kohtaamispaikkaan yhdistyksen toimistolle keskellä kaupunkia. 

Kokoontumiset kuukauden toisena tiistaina klo 15-16.30 yhdistyksen toimistolla, ellei toisin ole ilmoitettu.

Tiistai 10.1.2023 klo 15

  • Porinat, kuulumisten vaihtoa. Ota halutessasi kudin mukaan ja voit saada ohjausta villasukan kantapään neulomiseen.

Tiistai 14.2. klo 15: 

  • Astma ja pakkanen. Keskustellaan mm. miten pakkaselta ja viimalta voi suojautua.

Tiistai 14.3. klo 15: 

  • Vierailu taidemuseossa kulttuuriluotsin kanssa. Kokoontuminen Jyväskylän taidemuseon ala-aulassa 14.45.

Tostai 11.4. klo 15:

  • Tutustuminen  yliopiston näyttelykeskus Soihtuun ja Tissarin taidekokoelmaan kulttuuriluotsin kanssa. 
  • Soihdussa kohtaavat tiede ja taide. Perehdy yliopiston historiaan ja tutustu suomalaiseen taiteeseen.  "Näyttelykeskus Soihtu esittelee yliopiston ja sen edeltäjien vaiheita pysyvässä näyttelyssä Oi kuvatuksia ja mielijuohteita. Esillä on myös suomalaisen modernismin merkittävien edustajien teoksia esittelevä Tissarin taidekokoelma sekä vaihtuvia näyttelyjä. " Kokoontuminen 11.4. klo 14.45-15 näyttelykeskus Soihtu, Seminaarinkatu 15, Seminarium-rakennus (S). Vierailu on maksuton.               
  • Lisätietoja:  Tiedemuseo — Jyväskylän yliopisto (jyu.fi)

Tiistai 23.5. klo 15:

  • Luontoretki Ladun majan lähimaastoon ja laavulla omat eväät. Kimppakyytien sopimiseksi soita Pirjolle yhdistyksen puhelinnumeroon 040 7280394 tai laita sinne tekstiviesti.
  • HUOM! Muuttunut päivämäärä. 

AIKUISTEN ATOOPPISTA IHOTTUMAA SAIRASTAVIEN RYHMÄ (Kihnutuskerho)

Ryhmä on tauolla. Jos olet kiinnostunut atooppista ihottumaa sairastavien vertaistoiminnasta, ota yhteyttä yhdistyksen toimistolle. Suunnitellaan toimintaa. 


TUOKSUYLIHERKKIEN VERTAISTREFFIT verkossa 

Verkossa tapahtuvilla  vertaistreffeillä mahdollistuu keskustelu erilaisten tuoksujen, hajujen ja muiden arkiympäristöstä tulevien ärsykkeiden aiheuttamien oireden kanssa. Hyvin monelle nämä tuoksut ja hajut vaikeuttavat arkea ja pahentavat muita oireita.

Seuraa Allergia-, iho- ja astmaliiton järjestämiä vertaistreffejä verkossa.


ALLERGIAA JA ASTMAA SAIRASTAVIEN AIKUISTEN RYHMÄ ÄÄNEKOSKELLA

Astmaa sairastavien keskusteluryhmä Äänekoskella pitää taukoa. Lisätietoja: Kokemustoimija Merja Paananen, p. 050 581 7350 tai merja.paananen(at)kolumbus.fi. 


MUITA RYHMIÄ TARPEEN MUKAAN

Jyväskylän Tourutuvalla kokoontunut Alligaattorit-ryhmä on nyt tauolla. Järjestämme kausittain 1-2 lapsiperheille suunnattua iltaa eri allergiateemoilla. Toimintaa suunnitellaan pitkin vuotta. Kerro toiveesi! Seuraa ilmoitteluamme kotisivuillamme ja facebookissa. Jäsenille lähetämme myös uutiskirjeitä sähköpostitse.

Jämsässä, Keuruulla, Petäjävedellä, Saarijärvellä ja Viitasaarella ei tällä hetkellä ole aktiivisia vertaisryhmiä. Toiminta aloitetaan mikäli paikkakunnalta löytyy ryhmälle vastuuhenkilö. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä yhdistyksen toimistolle!


KOKEMUSTOIMIJAT YHDISTYKSESSÄ

Anna Sarkkinen

Olen 40-vuotias kokemustoimija. Pyöritän arkeani töissä, kotona ja harrastuksissani yhdessä allergioiden, astman, atopian ja anafylaksiavaaran kanssa. Erityisesti kokemustoimijana haluan keskittyä allergioiden ja atoopikon maailmaan.

Olen valmis kertomaan omasta arjestani ja miltä anafylaksia tuntuu. Ruokailualan ammattilaiset ovat kiinnostuneet, kuinka meitä vakavasti allergisia kannattaa kohdella. Allergisten ja atooppisten lasten vanhempia voi kiinnostaa kokemukseni aikuisen näkökulmasta. Jos haluat kuulla tarinani ja saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin, ota yhteyttä anna.sarkkinen@gmail.com.