Vertaistoiminta

Kevään 2023 ohjelmaa suunnitellaan.  Ilmoitamme toimistolla tapahtuvista pienryhmien kokoontumisista täällä kotisivuilla, facebookissa, jäsentiedotteessa ja jäsenille lähetettävissä sähköpostiuutiskirjeissä. Järjestämme myös vertaistreffejä verkossa. 


VERTAISTUKEA LAPSIPERHEILLE

Hei yhdistyksen lapsiperheet! Yhdistyksellä on oma Facebook-ryhmä Lapsiperheet Keski-Suomen Allergiayhdistys. Tule mukaan keskusteluun! Terveisin ryhmän vetäjä Krista

Tulossa

  •  Tonttupolku Viitaniemessä 1.12. klo 18-19.  Katso tarkemmin Tapahtumat- valikosta.

- - - -

HARMAAT PANTTERIT - keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille astmaa sairastaville

Haluatko elää täyttä elämää astmasta huolimatta? Kaipaatko tukea ja keskusteluseuraa? Haluatko jakaa kokemuksiasi arjesta ja sairaudesta? Virkistytäänkö yhdessä?

Kokoontumiset:

  • Muistellaan 13.12.2022 klo 15 alkaen toimistolla. Kulttuuriluotsi tuo mukanaan muistelusalkun. Aiheena on Sekatavarakauppa.


- - - -

AIKUISTEN ATOOPPISTA IHOTTUMAA SAIRASTAVIEN RYHMÄ (Kihnutuskerho)

Tule mukaan "kihnutuskerhoon" jakamaan ihottuman, astman ja allergioiden aiheuttamia murheita ja kertomaan muillekin omia selviytymisvinkkejäsi.

Ryhmän vetäjänä toimii Elina Hiekkataipale, elina.hiekkataipale(at)pp.inet.fi.

Kokoontumiset:

  • 7.12. klo 17 toimistolla, josta lähdemme yhdessä pitämään pienen jouluisen kahvi/teehetken kahvilaan (omakustannehintaan).


- - - -

TUOKSUYLIHERKKIEN VERTAISTREFFIT verkossa 

Pyrimme järjestämään uudelleen vertaistapaamisen verkossa, jonka tarkoituksena on mahdollistaa keskustelua erilaisten tuoksujen, hajujen ja muiden arkiympäristöstä tulevien ärsykkeiden kanssa elämisen kanssa. Meistä hyvin monelle nämä tuoksut ja hajut vaikeuttavat arkea ja pahentavat muita oireita.

Ilmoitamme täällä kotisivuilla, kun seuraava tapaaminen on tulossa.


- - - -

ALLERGIAA JA ASTMAA SAIRASTAVIEN AIKUISTEN RYHMÄ ÄÄNEKOSKELLA

Astmaa sairastavien keskusteluryhmä Äänekoskella pitää taukoa. Lisätietoja:

Kokemustoimija Merja Paananen, p. 050 581 7350 tai merja.paananen(at)kolumbus.fi. 


- - - -

MUITA RYHMIÄ TARPEEN MUKAAN

Jyväskylän Tourutuvalla kokoontunut Alligaattorit-ryhmä on nyt tauolla. Järjestämme kausittain 1-2 lapsiperheille suunnattua iltaa eri allergiateemoilla. Toimintaa suunnitellaan pitkin vuotta. Kerro toiveesi! Seuraa ilmoitteluamme kotisivuillamme ja facebookissa. Jäsenille lähetämme myös uutiskirjeitä sähköpostitse.

Jämsässä, Keuruulla, Petäjävedellä, Saarijärvellä ja Viitasaarella ei tällä hetkellä ole aktiivisia vertaisryhmiä. Toiminta aloitetaan mikäli paikkakunnalta löytyy ryhmälle vastuuhenkilö. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä yhdistyksen toimistolle!


- - - -

KOKEMUSTOIMIJAT YHDISTYKSESSÄ

Anna Sarkkinen

Olen 38-vuotias kokemustoimija. Pyöritän arkeani töissä, kotona ja harrastuksissani yhdessä allergioiden, astman, atopian ja anafylaksiavaaran kanssa. Erityisesti kokemustoimijana haluan keskittyä allergioiden ja atoopikon maailmaan.

Olen valmis kertomaan omasta arjestani ja miltä anafylaksia tuntuu. Ruokailualan ammattilaiset ovat kiinnostuneet, kuinka meitä vakavasti allergisia kannattaa kohdella. Allergisten ja atooppisten lasten vanhempia voi kiinnostaa kokemukseni aikuisen näkökulmasta. Jos haluat kuulla tarinani ja saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin, ota yhteyttä anna.sarkkinen@gmail.com.


Tonttupolku 1.12.