Vertaistoiminta

Kuva:Shutterstock

Koronapandemian vuoksi vertaisryhmien kevään tilaisuudet on peruttu. 

 

HARMAAT PANTTERIT - keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille astmaa sairastaville

Haluatko elää täyttä elämää astmasta huolimatta? Kaipaatko tukea ja keskusteluseuraa? Haluatko jakaa kokemuksiasi arjesta ja sairaudesta? Virkistytäänkö yhdessä?

Tervetuloa mukaan astmaa sairastavien kohtaamispaikkaan yhdistyksen toimistolle, Vapaudenkatu 24 B.

Kokoontumiset kuukauden toisena tiistaina klo 15-17 (ellei toisin ilmoiteta esim. luennon tai virkistysmatkan vuoksi).

Keväällä 2020:

14.1. Astman hoidon apuvälineet. Tutustumme mm. PEP-pullon ja nenähuuhtelukannun käyttöön sekä katsomme ohjevideon.

11.2. Keskustelua astmaa sairastavien suun hoidosta. Mukana suuhygienisti Terttu Virtanen.

17.3. Pääsiäisaskartelua. (Huom: poikkeuksellisesti kokoontuminen kuukauden kolmantena tiistaina ja kokoontuminen uudella toimistolla, osoitteessa Vapaudenkatu 24 B, käynti Cygnaeuksenkadun puolelta).

14.4. Tutustumme uusittuun Keski-Suomen museoon. Kokoontuminen museon aulassa klo 15.00.

12.5. Patsaskävely kulttuuriluotsin seurassa. Lähtöpaikka ilmoitetaan kotisivuilla. Kävelyn päätteeksi kahvit uudella toimistolla Vapaudenkatu 24.

 


AIKUISTEN ATOOPPISTA IHOTTUMAA SAIRASTAVIEN RYHMÄ (Kihnutuskerho)

Kokoontumiset kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 18-20 yhdistyksen toimistolla, Vapaudenkatu 24 B (ellei ohjelmassa toisin mainita).

Ryhmän vetäjänä toimii Elina Hiekkataipale, elina.hiekkataipale(at)pp.inet.fi.

Tule mukaan "kihnutuskerhoon" jakamaan ihottuman, astman ja allergioiden aiheuttamia murheita ja kertomaan muillekin omia selviytymisvinkkejäsi.

Keväällä 2020:

4.2. Porinat

3.3. Enjo-esittely. Ohjelmassa ikkunoiden pesu, grillin puhdistus, yleissiivous, ihonhoito.

7.4. Farmaseutti-kosmetologi Krista Valkama kertoo meille, kuinka esim. atooppiseen ihottumaan kuuluvan punaisuuden saa iholta piiloon ja esittelee atooppisen ihon hoitotuotteita. (Huom: kokoontuminen uudella toimistolla, osoitteessa Vapaudenkatu 24 B, käynti Cygnaeuksenkadun puolelta).

5.5. Kokemustoimija Anna Sarkkinen tulee ryhmäämme kertomaan, kuinka hän pärjää vaikeiden allergioiden kanssa.

 


ALLERGIAA JA ASTMAA SAIRASTAVIEN AIKUISTEN RYHMÄ ÄÄNEKOSKELLA

Astmaa sairastavien keskusteluryhmä Äänekoskella pitää taukoa. Kokoontumisista ilmoitellaan heti, kun niitä on sovittu.

Lisätietoja:

Liisa Parkkonen, p. 040 507 3765 tai liisaparkkonen7(at)gmail.com

Merja Paananen, p. 050 581 7350 tai merja.paananen(at)kolumbus.fi.

Liisa Parkkonen on yhdistyksen yhdyshenkilö Äänekoskella ja Merja Paananen on kokemustoimija.

 


MUITA RYHMIÄ TARPEEN MUKAAN

Jyväskylän Tourutuvalla kokoontunut Alligaattorit-ryhmä on nyt tauolla. Järjestämme kausittain 1-2 lapsiperheille suunnattua iltaa eri allergiateemoilla. Toimintaa suunnitellaan pitkin vuotta. Kerro toiveesi! Seuraa ilmoitteluamme kotisivuillamme ja facebookissa. Jäsenille lähetämme myös uutiskirjeitä sähköpostitse.

Jämsässä, Keuruulla, Petäjävedellä, Saarijärvellä ja Viitasaarella ei tällä hetkellä ole aktiivisia vertaisryhmiä. Toiminta aloitetaan mikäli paikkakunnalta löytyy ryhmälle vastuuhenkilö. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä yhdistyksen toimistolle!

 


KOKEMUSTOIMIJAT YHDISTYKSESSÄ

Tuuli Lääperi

Olen 64-vuotias eläkeläinen. Sairastan vaikeaa astmaa ja erilaiset allergiat ja iho-oireet ovat minulle tuttuja. Astma vaikuttaa päivittäin arkielämääni monella tavalla. Ilman laatu, siitepölyt, tuoksut, eläimet, infektiot jne. aiheuttavat astmaoireiden pahenemisen. Hyvä ja oikea-aikainen lääkitys ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen on tärkeää.

Kokemustoimijana olen valmis kertomaan omia kokemuksiani ja tuntemuksiani allergioiden ja astman kanssa elämisestä niin opiskelijoille ja kuin alan ammattilaisille. Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostillla tuulilaaperi@gmail.com.

 

Anna Sarkkinen

Olen 37-vuotias kokemustoimija. Pyöritän arkeani töissä, kotona ja harrastuksissani yhdessä allergioiden, astman, atopian ja anafylaksiavaaran kanssa. Erityisesti kokemustoimijana haluan keskittyä allergioiden ja atoopikon maailmaan.

Olen valmis kertomaan omasta arjestani ja miltä anafylaksia tuntuu. Ruokailualan ammattilaiset ovat kiinnostuneet, kuinka meitä vakavasti allergisia kannattaa kohdella. Allergisten ja atooppisten lasten vanhempia voi kiinnostaa kokemukseni aikuisen näkökulmasta. Jos haluat kuulla tarinani ja saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin, ota yhteyttä anna.sarkkinen@gmail.com.