Vertaistoiminta

VERTAISTUKEA LAPSIPERHEILLE
HARMAAT PANTTERIT - keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille astmaa sairastaville
AIKUISTEN ATOOPPISTA IHOTTUMAA SAIRASTAVIEN RYHMÄ (Kuva:Shutterstock)

Syksyllä 2021 järjestämme pitkän tauon jälkeen pienten ryhmien vertaistapaamisia toimistolla. Myös vertaiskävelyjä ulkona jatketaan sään salliessa. Järjestämme myös vertaistreffejä verkossa. Muutokset ovat mahdollisia. Toimimme viranomaisten antamien koronaohjeiden mukaisesti.

 

VERTAISTUKEA LAPSIPERHEILLE

Hei yhdistyksen lapsiperheet! Yhdistyksellä on oma Facebook-ryhmä Lapsiperheet Keski-Suomen Allergiayhdistys. Tule mukaan keskusteluun!

Terveisin ryhmän vetäjä Krista

 

KOKO PERHEEN ULKOILUTAPAHTUMA la 4.9.2021 klo 15-18 Tourujoen puistossa

KOKO PERHEEN ÖTÖKKÄRETKI  la 18.9.2021 klo 10.00 Ladun majalla

Lisätietoa etusivun tapahtumakalenterista.

VERKKOLUENTOILLAT LAPSIPERHEILLE SYKSYLLÄ 2021

Allergia-, iho- ja astmaliitto järjestää kaksi verkkoluentoiltaa. 

Ke 13.10.klo 18-19.30  Ruoka-allergiailta lapsiperheille

Ke 17.11. klo 18-19.30 Suuri ihoilta lasten ihosairauksista

VERTAISTEN RUOKA-ALLERGIAILTA  ma 25.10. 2021 klo 18 Tourutuvalla

Keskustellaan keskiviikon 13.10. luennon esiin nostamista aiheista ja jaetaan kokemuksia ja vinkkejä allergiaperheen arkeen. Osallistuminen ei edellytä Ruoka-allergiaillan katsomista. Paikalla on vertaistoimijoita. Ilta on tarkoitettu aikuisille, mutta myös lapset voivat olla mukana leikkimässä/piirtelemässä yms. Tourutuvan lapsiystävällisissä tiloissa. Illan tarkoituksena on tukea perheiden jaksamista ja arjen sujuvuutta. 

Ilmoittautumiset lukumäärän vuoksi etukäteen yhdistyksen sähköpostiin yhdistys@keskisuomenallergia.com.

VERTAISTEN IHOILTA ma 22.11.2021 klo 18 Tourutuvalla

Keskustellaan keskiviikon 17.11. Ihoilta- verkkoluennon esiin nostamista aiheista ja jaetaan kokemuksia ja vinkkejä allergiaperheen arkeen. Osallistuminen ei edellytä Ihoilta-luennon katsomista. Illan aikana sairaanhoitaja antaa vinkkejä lapsen ihon hoitoon ja häneltä voi kysellä aiheesta lisää. Paikalla on myös vertaistoimijoita. Ilta on tarkoitettu aikuisille, mutta myös lapset voivat olla mukana leikkimässä/piirtelemässä yms. Tourutuvan lapsiystävällisissä tiloissa. Illan tarkoituksena on tukea perheiden jaksamista ja arjen sujuvuutta. 

Ilmoittautumiset lukumäärän vuoksi etukäteen yhdistyksen sähköpostiin yhdistys@keskisuomenallergia.com.


 

HARMAAT PANTTERIT - keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille astmaa sairastaville

Haluatko elää täyttä elämää astmasta huolimatta? Kaipaatko tukea ja keskusteluseuraa? Haluatko jakaa kokemuksiasi arjesta ja sairaudesta? Virkistytäänkö yhdessä?

Syksyn 2021 ohjelmaa suunnitellaan syksyn edetessä voimassa olevien viranomaisohjeiden mukaan. Tauon jälkeen syyskuussa on ensimmäinen tapaaminen toimistolla. 

Tiistaina 14.9.2021 klo 15-16.30 astmaa sairastavien ikääntyneiden vertaistapaaminen yhdistyksen toimistolla. Teemana on Yhdessä pitkästä aikaa. Pyydämme ilmoittautumaan etukäteen sähköpostitse tai puhelimitse henkilömäärän vuoksi. 

Tiistaina 12.10.2021 klo 15-16.30 astmaa sairastavien ikääntyneiden vertaistapaaminen toimistolla. Teemana on farmaseutin kyselytunti.

Tiistaina 9.11.klo 15-16.30 askartelua jutustelun lomassa. 

Tiistaina 14.12. klo 15-16.30  kokoonnutaan pikkujoulutunnelmissa.

_____________________________________________________________________

 

AIKUISTEN ATOOPPISTA IHOTTUMAA SAIRASTAVIEN RYHMÄ (Kihnutuskerho)

Tule mukaan "kihnutuskerhoon" jakamaan ihottuman, astman ja allergioiden aiheuttamia murheita ja kertomaan muillekin omia selviytymisvinkkejäsi.

Ryhmän vetäjänä toimii Elina Hiekkataipale, elina.hiekkataipale(at)pp.inet.fi.

Syksyn 2021 ohjelmaa suunnitellaan syksyn edetessä voimassa olevien viranomaisohjeiden mukaan. Tauon jälkeen syyskuussa on ensimmäinen tapaaminen toimistolla. 

Tiistaina 7.9. klo 17.00 (huom. muuttunut aika). Teemana on porinat. Suunnitellaan syksyä.

Tiistaina 5.10. klo 17.00. Atooppista ihottumaa sairastavien vertaisryhmän lokakuun kokoontuminen toteutetaan Vanhusten viikon tapahtumiin ja kulttuuriluotsien näyttelyyn ja toimintaan tutustuen. Vanhusten viikkoa vietetään 4.-10.10. Kokoonnutaan aluksi Jyväskylän pääkirjaston pääoven tuntumassa (Cygnaeuksenkatu) klo 17.00. Kulttuuriluotsi opastaa siitä eteenpäin kirjastolla olevaan tapahtumaan ja näyttelyyn. Tämän jälkeen voimme siirtyä toimistolle juttelemaan lisää. Tervetuloa kaikki kiinnostuneet. Noudatamme voimassa olevia ohjeita ja maskisuositusta sisätiloissa.

Tiistaina 2.11. klo 17.00. Kokemustoimija kertoo elämästä, arjesta ja selviytymisestä vaikeiden allergioiden kanssa. Tule mukaan kuuntelemaan ja kyselemään. Tilaisuus toimistolla.

Tiistaina 7.12. klo 17.00. Taidetta pikkujoulutunnelmissa. Tarkemmat tiedot myöhemmin.

 


 

TUOKSUYLIHERKKIEN VERTAISTREFFIT verkossa 

Pyrimme järjestämään uudelleen vertaistapaamisen verkossa, jonka tarkoituksena on mahdollistaa keskustelua erilaisten tuoksujen, hajujen ja muiden arkiympäristöstä tulevien ärsykkeiden kanssa elämisen kanssa. Meistä hyvin monelle nämä tuoksut ja hajut vaikeuttavat arkea ja pahentavat muita oireita.

Ilmoitamme täällä kotisivuilla, kun seuraava tapaaminen on tulossa.


 

ALLERGIAA JA ASTMAA SAIRASTAVIEN AIKUISTEN RYHMÄ ÄÄNEKOSKELLA

Astmaa sairastavien keskusteluryhmä Äänekoskella pitää taukoa. Lisätietoja:

Kokemustoimija Merja Paananen, p. 050 581 7350 tai merja.paananen(at)kolumbus.fi. 


 

MUITA RYHMIÄ TARPEEN MUKAAN

Jyväskylän Tourutuvalla kokoontunut Alligaattorit-ryhmä on nyt tauolla. Järjestämme kausittain 1-2 lapsiperheille suunnattua iltaa eri allergiateemoilla. Toimintaa suunnitellaan pitkin vuotta. Kerro toiveesi! Seuraa ilmoitteluamme kotisivuillamme ja facebookissa. Jäsenille lähetämme myös uutiskirjeitä sähköpostitse.

Jämsässä, Keuruulla, Petäjävedellä, Saarijärvellä ja Viitasaarella ei tällä hetkellä ole aktiivisia vertaisryhmiä. Toiminta aloitetaan mikäli paikkakunnalta löytyy ryhmälle vastuuhenkilö. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä yhdistyksen toimistolle!


 

KOKEMUSTOIMIJAT YHDISTYKSESSÄ

Anna Sarkkinen

Olen 38-vuotias kokemustoimija. Pyöritän arkeani töissä, kotona ja harrastuksissani yhdessä allergioiden, astman, atopian ja anafylaksiavaaran kanssa. Erityisesti kokemustoimijana haluan keskittyä allergioiden ja atoopikon maailmaan.

Olen valmis kertomaan omasta arjestani ja miltä anafylaksia tuntuu. Ruokailualan ammattilaiset ovat kiinnostuneet, kuinka meitä vakavasti allergisia kannattaa kohdella. Allergisten ja atooppisten lasten vanhempia voi kiinnostaa kokemukseni aikuisen näkökulmasta. Jos haluat kuulla tarinani ja saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin, ota yhteyttä anna.sarkkinen@gmail.com.