Vertaistoiminta

VERTAISTUKEA LAPSIPERHEILLE
HARMAAT PANTTERIT - keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille astmaa sairastaville
AIKUISTEN ATOOPPISTA IHOTTUMAA SAIRASTAVIEN RYHMÄ (Kuva:Shutterstock)

Kevään 2022 ohjelmaa suunnitellaan ja järjestetään voimassa olevien viranomaisohjeiden mukaan.  Ilmoitamme toimistolla tapahtuvista pienryhmien kokoontumisista täällä kotisivuilla, facebookissa, jäsentiedotteessa ja jäsenille lähetettävissä sähköpostiuutiskirjeissä. Myös vertaiskävelyjä ulkona jatketaan sään salliessa. Järjestämme myös vertaistreffejä verkossa. Muutokset ovat mahdollisia. Toimimme viranomaisten antamien koronaohjeiden mukaisesti.

 

VERTAISTUKEA LAPSIPERHEILLE

Hei yhdistyksen lapsiperheet! Yhdistyksellä on oma Facebook-ryhmä Lapsiperheet Keski-Suomen Allergiayhdistys. Tule mukaan keskusteluun!

Terveisin ryhmän vetäjä Krista

 


HARMAAT PANTTERIT - keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille astmaa sairastaville

Haluatko elää täyttä elämää astmasta huolimatta? Kaipaatko tukea ja keskusteluseuraa? Haluatko jakaa kokemuksiasi arjesta ja sairaudesta? Virkistytäänkö yhdessä?

8.2.  Vierailu Keski-Suomen museoon. Tutustumme Keskisuomalaisuutta etsimässä –näyttelyyn keskittyen 2. krs:ssa Jyväskylän lähihistoriaan. Keskustelutuokio käynnin lomassa. Museokäynti on maksuton. Kokoontuminen klo 15.00 museon ala-aulassa.   

8.3. Ikääntyneiden hyvä ravitsemus.

Kotitalousasiantuntija Hanni Kuronen Keski-Suomen Martoista kertoo aiheesta. Tilaisuus toimistolla.

12.4. Astma ja liikunta. Erityisliikunnanohjaaja, fysioterapeutti Sirkku Hiljanen-Coutts pitää samalla kevyen ryhtijumppatuokion. Tilaisuus toimistolla.

10.5. Unelmien liikuntapäivän retki Ladun Majalle. Tarkemmat tiedot myöhemmin kotisivuilla tai puhelimitse toimistolta.

 


AIKUISTEN ATOOPPISTA IHOTTUMAA SAIRASTAVIEN RYHMÄ (Kihnutuskerho)

Tule mukaan "kihnutuskerhoon" jakamaan ihottuman, astman ja allergioiden aiheuttamia murheita ja kertomaan muillekin omia selviytymisvinkkejäsi.

Ryhmän vetäjänä toimii Elina Hiekkataipale, elina.hiekkataipale(at)pp.inet.fi.

Kokoontuminen 1.2.2022 on peruttu. 

Kevään 2022 ohjelmaa suunnitellaan voimassa olevien viranomaisohjeiden mukaan.

 


TUOKSUYLIHERKKIEN VERTAISTREFFIT verkossa 

Pyrimme järjestämään uudelleen vertaistapaamisen verkossa, jonka tarkoituksena on mahdollistaa keskustelua erilaisten tuoksujen, hajujen ja muiden arkiympäristöstä tulevien ärsykkeiden kanssa elämisen kanssa. Meistä hyvin monelle nämä tuoksut ja hajut vaikeuttavat arkea ja pahentavat muita oireita.

Ilmoitamme täällä kotisivuilla, kun seuraava tapaaminen on tulossa.

 


ALLERGIAA JA ASTMAA SAIRASTAVIEN AIKUISTEN RYHMÄ ÄÄNEKOSKELLA

Astmaa sairastavien keskusteluryhmä Äänekoskella pitää taukoa. Lisätietoja:

Kokemustoimija Merja Paananen, p. 050 581 7350 tai merja.paananen(at)kolumbus.fi. 

 


MUITA RYHMIÄ TARPEEN MUKAAN

Jyväskylän Tourutuvalla kokoontunut Alligaattorit-ryhmä on nyt tauolla. Järjestämme kausittain 1-2 lapsiperheille suunnattua iltaa eri allergiateemoilla. Toimintaa suunnitellaan pitkin vuotta. Kerro toiveesi! Seuraa ilmoitteluamme kotisivuillamme ja facebookissa. Jäsenille lähetämme myös uutiskirjeitä sähköpostitse.

Jämsässä, Keuruulla, Petäjävedellä, Saarijärvellä ja Viitasaarella ei tällä hetkellä ole aktiivisia vertaisryhmiä. Toiminta aloitetaan mikäli paikkakunnalta löytyy ryhmälle vastuuhenkilö. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä yhdistyksen toimistolle!

 


KOKEMUSTOIMIJAT YHDISTYKSESSÄ

Anna Sarkkinen

Olen 38-vuotias kokemustoimija. Pyöritän arkeani töissä, kotona ja harrastuksissani yhdessä allergioiden, astman, atopian ja anafylaksiavaaran kanssa. Erityisesti kokemustoimijana haluan keskittyä allergioiden ja atoopikon maailmaan.

Olen valmis kertomaan omasta arjestani ja miltä anafylaksia tuntuu. Ruokailualan ammattilaiset ovat kiinnostuneet, kuinka meitä vakavasti allergisia kannattaa kohdella. Allergisten ja atooppisten lasten vanhempia voi kiinnostaa kokemukseni aikuisen näkökulmasta. Jos haluat kuulla tarinani ja saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin, ota yhteyttä anna.sarkkinen@gmail.com.