Vertaistoiminta


VERTAISTUKEA LAPSIPERHEILLE

Hei yhdistyksen lapsiperheet! Yhdistyksellä on oma Facebook-ryhmä Lapsiperheet Keski-Suomen Allergiayhdistys. Tule mukaan keskusteluun! 


HARMAAT PANTTERIT - keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille astmaa sairastaville

Haluatko elää täyttä elämää astmasta huolimatta? Kaipaatko tukea ja keskusteluseuraa? Haluatko jakaa kokemuksiasi arjesta ja sairaudesta? Virkistytäänkö yhdessä?

Tervetuloa mukaan astmaa sairastavien kohtaamispaikkaan yhdistyksen toimistolle keskellä kaupunkia. 

Kokoontumiset kuukauden toisena tiistaina klo 15-16.30 yhdistyksen toimistolla, ellei toisin ole ilmoitettu.

Kevät 2024:

Tiistai 16.1. klo 15: Kauden ensimmäinen kokoontuminen toimistolla. Kulttuuriluotsin kirjavinkkaus, lisäksi puhetta ja porinaa.

Tiistai 13.2. klo 15: Astman omahoidon ABC. Yleisiä ongelmatilanteita. Vieraana sairaanhoitaja Riitta Ikonen.

Tiistai 12.3. klo 15: Hyvä elämä - mitä se on ikäihmiselle? Vieraana terveydenhoitaja-diakonissa Eevi-Riitta Kukkonen.

Tiistai 9.4. klo 15: Tutustuminen Luontomuseoon (Ihantolantie 5 Harjulla). Kokoontuminen Luontomuseon aulassa klo 14.45.

Tiistai 14.5. klo 15: Hautausmaakierros. ”Unohdetut naiset". Naisia, jotka ovat jääneet historian varjoon. Opastettu kierros kestää noin tunnin. Kokoonnutaan vanhan hautausmaan Puistokadun puoleisella portilla kappelin lähellä.
AIKUISTEN ATOOPPISTA IHOTTUMAA SAIRASTAVIEN RYHMÄ (Kihnutuskerho)

Ryhmä on tauolla. Jos olet kiinnostunut atooppista ihottumaa sairastavien vertaistoiminnasta, ota yhteyttä yhdistyksen toimistolle. Suunnitellaan toimintaa. 


TUOKSUYLIHERKKIEN VERTAISTREFFIT verkossa 

Verkossa tapahtuvilla  vertaistreffeillä mahdollistuu keskustelu erilaisten tuoksujen, hajujen ja muiden arkiympäristöstä tulevien ärsykkeiden aiheuttamien oireden kanssa. Hyvin monelle nämä tuoksut ja hajut vaikeuttavat arkea ja pahentavat muita oireita.

Seuraa Allergia-, iho- ja astmaliiton järjestämiä vertaistreffejä verkossa.


ALLERGIAA JA ASTMAA SAIRASTAVIEN AIKUISTEN RYHMÄ ÄÄNEKOSKELLA

Astmaa sairastavien keskusteluryhmä Äänekoskella pitää taukoa. Lisätietoja: Kokemustoimija Merja Paananen, p. 050 581 7350 tai merja.paananen(at)kolumbus.fi. 


MUITA RYHMIÄ TARPEEN MUKAAN

Jyväskylän Tourutuvalla kokoontunut Alligaattorit-ryhmä on nyt tauolla. Järjestämme kausittain 1-2 lapsiperheille suunnattua iltaa eri allergiateemoilla. Toimintaa suunnitellaan pitkin vuotta. Kerro toiveesi! Seuraa ilmoitteluamme kotisivuillamme ja facebookissa. Jäsenille lähetämme myös uutiskirjeitä sähköpostitse.

Jämsässä, Keuruulla, Petäjävedellä, Saarijärvellä ja Viitasaarella ei tällä hetkellä ole aktiivisia vertaisryhmiä. Toiminta aloitetaan mikäli paikkakunnalta löytyy ryhmälle vastuuhenkilö. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä yhdistyksen toimistolle!


KOKEMUSTOIMIJAT YHDISTYKSESSÄ

Anna Sarkkinen

Olen 40-vuotias kokemustoimija. Pyöritän arkeani töissä, kotona ja harrastuksissani yhdessä allergioiden, astman, atopian ja anafylaksiavaaran kanssa. Erityisesti kokemustoimijana haluan keskittyä allergioiden ja atoopikon maailmaan.

Olen valmis kertomaan omasta arjestani ja miltä anafylaksia tuntuu. Ruokailualan ammattilaiset ovat kiinnostuneet, kuinka meitä vakavasti allergisia kannattaa kohdella. Allergisten ja atooppisten lasten vanhempia voi kiinnostaa kokemukseni aikuisen näkökulmasta. Jos haluat kuulla tarinani ja saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin, ota yhteyttä anna.sarkkinen@gmail.com.