Vertaistoiminta

Kuva:Shutterstock

Kevään 2021 vertaisryhmien tapaamisista on toistaiseksi päätetty, että emme järjestä niitä toimistolla. Jos vertaiskävelyille ulkona löytyy vetäjiä, voidaan niitä järjestää sään salliessa. Järjestämme myös vertaistreffejä verkossa.             ——  Muutokset ovat mahdollisia. Toimimme viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti.

 

VERTAISTUKEA LAPSIPERHEILLE

Hei yhdistyksen lapsiperheet!

Tervetuloa yhdistyksen LAPSIPERHEIDEN VERTAISTREFFEILLE  torstaina 25.2.2021 klo 18-19.

Tavataan etänä Teamsissa! Ilmoittaudu etukäteen yhdistys@keskisuomenallergia.com ja saat osallistumislinkin sähköpostiisi ennen treffejä. Voit liittyä mukaan tietokoneella tai puhelimella, jossa on kamera ja mikrofoni.

Yhdistyksellä on oma Facebook-ryhmä Lapsiperheet Keski-Suomen Allergiayhdistys. Tule mukaan keskusteluun!

Terveisin vertaistreffien vetäjä Krista


 

HARMAAT PANTTERIT - keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille astmaa sairastaville

Haluatko elää täyttä elämää astmasta huolimatta? Kaipaatko tukea ja keskusteluseuraa? Haluatko jakaa kokemuksiasi arjesta ja sairaudesta? Virkistytäänkö yhdessä?

Kevään 2021 ohjelmaa suunnitellaan ja päivitetään voimassa olevien viranomaisohjeiden mukaan. 

 

IKÄÄNTYVIEN ASTMAA SAIRASTAVIEN VERTAISTREFFIT verkossa tiistaina 16.3.2021 klo 18-19.

Tavataan etänä Teamsissa! Voit tulla mukaan mistä päin Suomea vain.

Ilmoittaudu etukäteen yhdistys@keskisuomenallergia.com  ja saat osallistumislinkin sähköpostiisi ennen treffejä. Voit liittyä mukaan tietokoneella tai puhelimella, jossa on kamera ja mikrofoni.

 

TUOKSUYLIHERKKIEN VERTAISTREFFIT verkossa tiistaina 23.2.2021 klo 18-19!

Tule mukaan vertaistapaamiseen verkossa keskustelemaan erilaisten tuoksujen, hajujen ja muiden arkiympäristöstä tulevien ärsykkeiden kanssa elämisestä.

 Tavataan etänä Teamsissa! Ilmoittaudu etukäteenyhdistys@keskisuomenallergia.com  ja saat osallistumislinkin sähköpostiisi ennen treffejä. Voit liittyä mukaan tietokoneella tai puhelimella, jossa on kamera ja mikrofoni.


 

AIKUISTEN ATOOPPISTA IHOTTUMAA SAIRASTAVIEN RYHMÄ (Kihnutuskerho)

Tule mukaan "kihnutuskerhoon" jakamaan ihottuman, astman ja allergioiden aiheuttamia murheita ja kertomaan muillekin omia selviytymisvinkkejäsi.

Kevään 2021 kokoontumiset joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina: 

2.2. klo 15-16 kävelytreffit, kokoontuminen Cygnaeuspuistossa pääkirjaston vieressä Vapaudenkadulla. Säävaraus: kovalla sateella, tuulella tai pakkasella ei kokoonnuta.

Seuraavat kokoontumispäivät 2.3., 6.4., 4.5. Kellonajat ilmoitetaan myöhemmin. Tarkat tiedot päivittyvät lähempänä ko. ajankohtia tänne sivuille.

Ryhmän vetäjänä toimii Elina Hiekkataipale, elina.hiekkataipale(at)pp.inet.fi.


 

ALLERGIAA JA ASTMAA SAIRASTAVIEN AIKUISTEN RYHMÄ ÄÄNEKOSKELLA

Astmaa sairastavien keskusteluryhmä Äänekoskella pitää taukoa. 

Lisätietoja:

Kokemustoimija Merja Paananen, p. 050 581 7350 tai merja.paananen(at)kolumbus.fi. 


 

MUITA RYHMIÄ TARPEEN MUKAAN

Jyväskylän Tourutuvalla kokoontunut Alligaattorit-ryhmä on nyt tauolla. Järjestämme kausittain 1-2 lapsiperheille suunnattua iltaa eri allergiateemoilla. Toimintaa suunnitellaan pitkin vuotta. Kerro toiveesi! Seuraa ilmoitteluamme kotisivuillamme ja facebookissa. Jäsenille lähetämme myös uutiskirjeitä sähköpostitse.

Jämsässä, Keuruulla, Petäjävedellä, Saarijärvellä ja Viitasaarella ei tällä hetkellä ole aktiivisia vertaisryhmiä. Toiminta aloitetaan mikäli paikkakunnalta löytyy ryhmälle vastuuhenkilö. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä yhdistyksen toimistolle!


 

KOKEMUSTOIMIJAT YHDISTYKSESSÄ

Anna Sarkkinen

Olen 38-vuotias kokemustoimija. Pyöritän arkeani töissä, kotona ja harrastuksissani yhdessä allergioiden, astman, atopian ja anafylaksiavaaran kanssa. Erityisesti kokemustoimijana haluan keskittyä allergioiden ja atoopikon maailmaan.

Olen valmis kertomaan omasta arjestani ja miltä anafylaksia tuntuu. Ruokailualan ammattilaiset ovat kiinnostuneet, kuinka meitä vakavasti allergisia kannattaa kohdella. Allergisten ja atooppisten lasten vanhempia voi kiinnostaa kokemukseni aikuisen näkökulmasta. Jos haluat kuulla tarinani ja saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin, ota yhteyttä anna.sarkkinen@gmail.com.