Jyväskylä Sinfonia kenraaliharjoitus Viuluspektaakkeli

  • ke 29.11.2023 klo 10

Meillä on varattuna muutama vapaa  ja maksuton paikka Jyväskylä Sinfonian kenraaliharjoitukseen ke 29.11.2023 klo 10 teatteritalolla. Sitovat ilmoittautumiset pian yhdistyksen toimistolle. Sairastapauksen sattuessa ilmoita esteestä heti.

Viuluspektaakkeli

Jyväskylä Sinfonian kenraaliharjoitus 29.11.2023 klo 10

Jyväskylän teatteritalo (kulkuohje alempana)

Minna Pensola ja Antti Tikkanen, viulu & liidaus

Kurt Weill: Viulukonsertto 
Max Richter: The Four Seasons Recomposed
 

Vivaldin Vuodenajat soivat aivan kaikkialla ja ovat jo klisee. ”Kevät” soi kauppakeskuksissa, ”Kesä” on silkkaa metalliparodiaa, ”Syksy” vilahti TV-mainoksessa ja ”Talvea” jopa Spede käytti sketsissään.

Joko kyllästyttää? Ainakin Max Richteriä, johtavaa saksalaista elokuva- ja crossover-säveltäjää. Richter on vetänyt Vuodenajat tavallista vahvemman mankelin läpi ja tuottanut niistä ei ihan vähän twistatun kokonaisuuden, jossa barokkihovit vaihtuvat diskolattiaan, kristallikruunut strobovaloihin ja suitsukkeet savukoneisiin. Yhtäkkiä visertävät linnut, lekottelevat paimenet, metsästäjät ja luistelijat tanhuavat teknon tahtiin, uivat ambientin sointipilvissä ja minimalismi peruuttaa ajassa 300 vuotta taaksepäin saaden aikaan… no, jotakin aivan muuta.

Sekopäisen tajunnanräjäyttävää, mutta satumaisen lumoavaa aikapoimufantasiaa ei voi toteuttaa uskottavasti mikään muu kuin Meta4:n viulutaikuripariskunta Duo Tiksola. Lämmittelyksi istuu Bertolt Brechtin hovisäveltäjä Kurt Weillin viulukonsertto suoraan 1920-luvun Berliinistä –eksperimenttien Mekasta ja diskojen esikartanosta.

Huomio!
Syksystä 2023 alkaen Jyväskylän teatteritalolle saavutaan toisen kerroksen yleisölämpiön ovista, kaupungintalon puolelta. P-Paraati-pysäköintihallin rakennustyömaan takia teatteritalon pääovet on suljettu käytöltä ja sisäänkäynti tapahtuu Hallintokorttelin sisäpihan kautta lämpiön ovista.

Saattoliikenne pääsee ajamaan uudelle sisäänkäynnille Hallintokorttelin sisäpihan ajorampin kautta.